Pajkastning


I dagens Folket skriver Peder Wachtmeister och Helena Rivière ett svar på en insändare jag skrivit.

I min insändare publicerad i tidningen Folket kritiserar jag regeringens handläggning av förändringarna i sjukförsäkringen. Ett flertal remissinstanser förde fram farhågor kring konsekvenserna av de förändringar regeringen ville genomföra. Det var först sedan media uppmärksammat frågan i elfte timmen som riksdagens borgerliga majoritet började backa och föreslog ett antal justeringar. Det är positivt att riksdagen agerade – men det krävdes en hård motvind i media innan något skedde. Det var regeringens oförmåga att ta till sig synpunkter i remissvaren jag kritiserade i min insändare – inget annat!

Peder och Helena väljer att inte på något sätt bemöta det jag anför. De väljer i stället att formulera sitt inlägg på grundval av en tro. Deras inlägg inleds med: Oavsett vad Allians för Sverige gör, måste vi av princip motsätta oss detta” tycks vara LO-föreningen Eskilstuna-Strängnäs Göran Johanssons uppfattning”.

De bygger sin argumentation på sin gissning om mina syften och bevekelsegrunder. Det är knappast en hederlig debatteknik och främjar inte en god debatt.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 29 december, 2009, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Pajkastning.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: