Moderat snömos


I tidningen Folket den 19 december kan man läsa ett inlägg av de moderata riksdagsledamöterna Peder Wachtmeister, Helena Rivière och Gunnar Axén. Under rubriken ”Nya sjukreglerna – så funkar de” försöker de förvandla en taktisk reträtt när det gäller sjukförsäkringsreglerna till något positivt. De försöker ge sken av att de företräder ett medkännande och lyssnande parti och att man med glatt sinne gått opinionen till mötes. Sanningen är ju snarare den att om Moderaterna varit ett sådan parti hade ju inte det behövt gå så långt med lagförändringar som det ju faktiskt gjorde. I de remissvar som skickades in varnade flera organisationer för de förändringar som regeringen ville införa. Så här skrev LO i sitt svar:

”LO anser att det är oacceptabelt att ha bestämda tidsgränser för när arbetsförmågan ska prövas i förhållande till ordinarie arbetsgivare respektive till arbetsmarknaden i stort. Alla sjukpenningärenden ska enligt grundläggande förvaltningsrättsliga principer prövas individuellt med beaktande av förhållandena i det enskilda fallet.”

Försäkringskassan efterlyste i sitt yttrande förtydliganden för tillämpningen av särskilda skäl för att skjuta upp prövningen gentemot hela arbetsmarknaden vid 180 dagar.

Det vore intressant att få svar från moderata företrädarna varför det dröjde så länge innan man reagerade på alla varningar.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 20 december, 2009, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Moderat snömos.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: