Diskriminering pågår


En doktorand vid Växjö universitet har i en undersökning prövat chansen att bli kallad till jobbintervju grundad på angivna namn. Han har funnit att svenskklingande namn ökar chansen att bli kallad till anställningsintervju. Undersökningen prövas i och för sig först kommande fredag. Men, trots allt, det är mycket som tyder på att sökande med arabiskt, eller annat ”konstigt” namn, har mindre chans att bli kallad till anställningsintervju.

Jag hyser mer och mer sympati för de som önskar avidentifiera den process då man ska välja de som ska kallas till intervju. Förhoppningsvis kan detta ge arbetssökande större möjligheter att bli värderade efter förtjänst snarare än efter fördom.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 10 november, 2009, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Diskriminering pågår.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: