Oljud i Ankeborg


Någon av de svensktalande kommersiella TV-kanalerna visar tydligen nån slags dokusåpa om några svenska kvinnor som gift sig rikt i Hollywood. Det har ju varit svårt att undvika de svarta med stora bokstäver tryckta rubrikerna i den svenska pressen.

Framför allt har de handlat om Anna Anka. Hon anser visst som sin åsikt att män inte ska vara hemma med barn och att det är naturligt att män ska bestämma i politiska och andra sammanhang. Vidare anser hon tydligen att man inte kan bli rik i Sverige.

Hon hyser gammaldags, borgerliga värderingar. Det må ju vara hänt och inget man behöver uppröra sig särskilt över. Det fantastiska är ju snarare att en obskyr dokusåpa i en TV-kanal som inte tillhör de med mest tittare kan få ett sådant genomslag.

Det är ett fattigdomsbevis för den svenska seriösa journalistiken. Men, tyvärr, detta exempel lär väl återkomma. Nonsensdebatter i stället för frågor om vår framtid och vilket samhälle vi vill leva i är framtiden.

… opium för folket …?

Annonser

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 24 september, 2009, i Blandade funderingar. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: