Bort med skiten


Apoteksbolaget kommer att bli av med sitt monopol har den borgerliga majoriteten beslutat. Allt ska göras för att förmå privata aktörer att ta över apoteksbutiker i attraktiva lägen. I Eskilstuna ska sju av åtta butiker lämnas över till privata aktörer.

För att ytterligare försvaga Apotekets situation har regeringen beslutat om ägardirektiv för Apoteksbolaget. Dessa direktiv har styrelsen motarbetat vilket nu leder till att densamma avsätts.

Den borgerliga regeringen genomför detta enbart av ideologiska skäl. Allt som är privat är bättre – även om det blir dyrare för medborgarna. Även om man förskingrar de tillgångar som vi gemensamt byggt upp.

Jag kan tänka mig tongångarna bland de ledande borgerliga företrädarna när man bestämde sig för att avveckla Apoteket som det ser ut idag.

– Bort med skiten!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 24 september, 2009, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Ivrigt påhejade av borglighetens valarbetare på ledarsidorna…

  2. Ja det är helt otroligt.

    De lägger direktiv till styrelsen som gör det omöjligt att bedriva verksamheten professionellt! När de sen försöker jobba i alla fall på ett ansvarsfullt sätt så blir de avsatta.

    Alliansregeringen är kriminell. De förskingrar våra gemensamma resurser. Kan vi inte anmäla dem till någon riksrätt.

    Det är definitivt ett ärende för KU i alla fall.

%d bloggare gillar detta: