Cristina Husmark Pehrsson är glad


En av dagens stora nyheter handlar om att Försäkringskassan ska få mer pengar. Enligt DN:s hemsida säger ansvarig minister följande:

”- Det är glädjande att Försäkringskassan nu får de resurser som de anser sig behöva för att kunna fullfölja sitt åtagande gentemot sina kunder. Människor ska känna tilltro till Försäkringskassan och få ett gott bemötande, …”

Jag förmodar att hon var lika glad när regeringen bestämde att Försäkringskassan skulle spara 1 miljard kronor. Det är med andra ord inte en satsning som regeringen gör. Den har tvingats inse att Försäkringskassan behöver dessa pengar för att klara av sin service.

Surt sade räven efter den insikten!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 6 september, 2009, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Visst är det pinsamt hur de håller på. Först drog de ner på vuxenutbildningen och sen ökade man på inför valåret med en spottstyver och kallar det för en satsning.

    Nu gör man lika med försäkringskassan!

    Finns det ingen som kan göra en tabell över alla neddragningar som gjordes i början för att få råd med skattesänkningarna och sen hur man något år senare ökar anslagen lite grand igen??

    Tror de att svenskarna är korkade. Eller?

  2. Göran Johansson

    Jag tror inte att regeringen är såpass cynisk. Däremot hoppas man säkert på att det kollektiva minnet är ganska kort.

%d bloggare gillar detta: