Om att skruva åt och släppa till


Sveriges Kommuner och Landsting konstaterar att kostnaderna för försörjningsstöd har ökat med 1,2 miljarder kronor första halvåret. Orsaken är att arbetslösheten har ökat, att fler har lämnat a-kassorna och de förändrade reglerna i sjukförsäkringen.

Det är väl knappast någon som är förvånad över den utvecklingen. Vi har ju en regering som anser att vissa typer av bidrag och försäkringar ska vara särdeles svåra att tillägna sig. Andra typer av bidrag har man dock gjort allt man kan för att förenkla mottagandet av.

Arbetslösa och sjukskrivna är människor som måste piskas på för att dessa ska motiveras till arbete. Det är personer som inte får vänjas vid att erhålla ersättningar från sådana försäkringssystem.

Den välbärgade medelklassen däremot är trovärdiga hårt arbetande människor som minsann inte gör nåt ont. För dessa hedervärda människor ska det vara enkelt att kunna utnyttja hushållsnära tjänster och ROT-avdrag.

Det är gammal vanlig klasspolitik som genomförs. Nu vill man fortsätta detta. Skattesänkningar som, framför allt, kommer regeringens kompisar i Täby och Danderyd till del ska fortsätta. Man för en politik med allt mer lånade pengar och övervältrar kostnaderna på kommunerna.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 29 augusti, 2009, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Om att skruva åt och släppa till.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: