Flyga drake


Jag har läst en fantastisk berättelse ”Flyga drake”. Boken är skriven av Khaled Hosseini.

Det är en berättelse om vänskap och blodets betydelse. Boken handlar om två vänner som växer upp i Kabul precis tiden innan de omvälvningar som drabbat Afghanistan i samband Sovjets invasion, inbördeskrig och talibaner. De växer upp tillsammans – men ändå på olika villkor. Den ene pojken (Amir) är rikemansson och den andre pojken (Hassan) är dennes tjänare. Amir går i skola och har en ombonad tillvaro, Hassan kan inte läsa och arbetar i hemmet. Trots att pojkarna är goda vänner kan inte Amir undvika att något utnyttja sitt övertag som rik och läskunnig.

Hassan är trots allt som händer trogen sin kamrat tills en dag då något händer som bryter de band som funnits mellan pojkarna. Amir hamnar, tillsammans med sin far, i USA. Där skapar han sig ett nytt liv tills det ögonblick då barndomstiden gör sig påmind igen. Amir får chansen att återgälda den skuld han har till sin gamle vän Hassan.

Det är fantastisk berättelse som författaren skrivit. Läs den!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 11 augusti, 2009, i Litteratur jag läst. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Flyga drake.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: