Övergivna platser – Två


… är den andra boken författad (och fotograferad) av Jan Jörnmark. Här fortsätter han att dokumentera övergivna platser och att resonera om vad som orsakat förändringarna. Han fortsätter i denna bok sin något kritiska skildring av den svenska bostadspolitiken under efterkrigstiden och vilka konsekvenser den haft. Boken har sin utgångspunkt i den elektroniska värld vi på full fart är på väg in i. Jan skildrar förändringar i våra större städer där nedlagda och övergivna miljöer ger plats för omvandling och utveckling av stadsmiljöer.

Jan beskriver även förändringar i människors fritidssysselsättningar som fått till följd att verksamheter har slagits ut och andra kommit i dess ställe. Bägge böckerna är läsvärda och intressanta.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 9 augusti, 2009, i Litteratur jag läst. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Övergivna platser – Två.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: