Den löftestid nu kommer


Finansminister Anders Borg har blivit mindre pessimistisk. Det låter ju bra. Det är till och med som så att det verkar finnas möjlighet till vissa satsningar i kommande statsbudget. Fast det är väl varje finansministers uppdrag – oavsett politisk tillhörighet ett år innan ett allmänt val. Det är knappast något att hymla om.

De flesta partiers företrädare kommer att genomföra sommartal. Folkpartiet har, genom  Jan Björklund, lovat att strida för att kommuner och landsting ska få mer pengar. Maud Björklund anser tydligen att det utrymme som finns ska komma småföretagarna till del. Men hon har ju lovat småföretagare mycket tidigare utan att leverera särskilt mycket.

Det viktiga sommartalet har ännu inte hållits. Fredrik Reinfeldt ska ju hålla sitt tal inför sina välbärgade kompisar. Det ska bli intressant att höra vad han har för budskap. Trots allt är det Moderaterna som är motorn i regeringen och som har det sista ordet i de flesta viktiga frågor. Sen får de övriga tre partierna hovera sig så mycket som de vill.

Men det är klart att det kommer att bli en del sena nätter i höst. Samtliga borgerliga partier måste ju få med en del hjärtefrågor i statsbudgeten. Det är ju – trots allt – bara ett år kvar till nästa riksdagsval!

Det är nu i höst som grunden läggs till kommande valprogram.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 6 augusti, 2009, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Den löftestid nu kommer.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: