Vetenskapliga framsteg


Läste en intressant notis på SvD:s hemsida. En grupp forskare i USA har studerat de eventuella goda effekterna av att dricka Guiness. Det visade sig att för de hundar (med förtätningar i blodkärlen) som fick dricka Guiness minskade koagulationen i blodet. Detta kan i sig minska riskerna för blodproppar.

Forskarna vill inte dra för stora växlar på detta. Det är nog klokt. Även om jag tycker om att dricka en Guiness då och då så inbillar jag mig inte att ölen har enbart hälsobringande effekter på lång sikt. Däremot kan man ju händelsevis känna ett visst välbehag i stunden vid konsumtion av Guiness eller alternativt annat kvalitetsöl.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 2 augusti, 2009, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Vetenskapliga framsteg.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: