Löss på regeringskroppen


Det är inte alltid som man blir uppskattad efter förtjänst. Detta är väl säkert ett faktum som den borgerliga regeringen fått känna av då och då. Efter valsegern sattte de fart på sitt valprogram som var utformat för en tid med god ekonomisk konjunktur bara för att hamna i efterkrigstidens kanske allvarligaste lågkonjuktur med snabbt ökande arbetslöshet. Snacka om otacksamt!

Inte tackas de heller när man beordrar statliga företag och AP-fonder att ej okritiskt tillstyrka bonusar eller belöningssystem. Det kallas för bonuspanik och att regeringen bör sopa framför sin egen dörr. Regeringen får höra att man borde hålla huvudet kallt i dessa tider. Peter Wallenberg hymlar minsann inte. Han frågar sig om inte regeringen har en del löss på sin egen kropp eftersom även statliga bolag minsann beviljat bonusar.

Tänk vad skönt det var i Maudans trädgård när svensk media okritiskt svalde allt de kom med. Men nu, men nu …

Otack är världens lön!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 22 april, 2009, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Löss på regeringskroppen.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: