Amerikanska fascister


… med fortsättning ”Den kristna högern på frammarsch” är en bok skriven av Chris Hedges. Boken är en lägesbild av USA i slutet av 00-talet (innan Obama valdes till president) och handlar om den konservativa, framför allt, evangeliska kristna rörelsen i USA.

Författaren har själv en bakgrund i den evangeliska, men mer progressiva delen av, rörelsen. Boken är klart kritisk till de mål och metoder som dagens konservativa kristna rörelse har. Boken är även klart kritisk till det amerikanska samhället och dess tillkortakommanden. Han ser de sociala problemen i USA som en grogrund av anhängare till den kristna högern i USA.

Den kristna högern har lyckats bygga stora egna mediakoncerner som drar in mycket pengar till sina ägare och framträdande personer. De har också lyckats skapa goda kontakter med de framträdande politiska makthavarna.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 22 april, 2009, i Litteratur jag läst. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Amerikanska fascister.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: