Lindring för samvetet


Idag får världen chans att lindra sitt miljösamvete och – eventuellt – skicka ett budskap till världens makthavare. Om alla släcker sina lampor ikväll (men möjligtvis låter TV:n stå på) klockan 21.00 ikväll kan man få känna att man gjort något för sina barns framtid. Då kan man få känna att man gjort en insats för miljön.

Tveksamt om jag kommer att släcka lamporna ikväll (om det är släckt hemma ikväll beror det mer på att jag inte är hemma än något annat). Jag har bytt ut alla mina traditionella glödlampor till lågenergilampor, brukar släcka i rum där jag inte är … Jag känner mig hyfsat miljömedveten om vad jag gör bra och mindre bra.

Jag behöver inget pådyvlat politiskt korrekt lampsläckarprojekt för att stilla mitt samvete.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 mars, 2009, i Blandade funderingar. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Nu tänker du alldeles fel Göran – vad är pådyvlat politiskt korrekt-att fika på ABF? Om vi är många som släcker sänder vi en tydlig signal till ett antal män med makt som tycker att det där är inget att bry sig om. Jag nämner inga namn, men de finns ganska nära. Det är en politisk signal. Såna är aldrig fel om det är för rätt sak.
    Anna

%d bloggare gillar detta: