Rösta den 7 juni!


Jag sitter just nu och lyssnar på Mona Kanaan Seifkhani som är kandidat (s) till Europaparlamentet (hon finns på plats 17). Hon kommer att bedriva en krysskampanj för att få många människor att rösta i det valet. Hon betonade att det har betydelse vilka politiker och politiska företrädare som sitter där. Hon har alldeles rätt!

Europaparlamentet är medbeslutande i de flesta lagförslag av betydelse som EU fattar beslut kring. Det har betydelse att det finns personer med arbetarbakgrund och vilken politisk övertygelse de har. Om en majoritet med konservativa och reaktionära uppfattningar sitter där kommer besluten att präglas av detta. Därför måste även människor som delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar också rösta. I annat fall överlämnar  man till den ekonomiska eliten att styra över EU:s beslut.

Vill du stödja en lokal kandidat – rösta på Mona Kanaan Seifkhani! Vill du rösta på en kandidat med stark facklig bakgrund – Rösta på Olle Ludvigsson (klubbordförande för Volvo verkstadsklubb i Göteborg)!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 21 mars, 2009, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Rösta den 7 juni!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: