Frysta styrelsearvoden


Läser på DN:s hemsida att trenden i börsnoterade bolag är att (åtminstone) inte höja arvodena i bolagsstyrelserna. Det känns ju bra att man inte är helt omedvetna om krisen som pågår runt om dem. Tidigare har man ju inte lidit av sådana skrupler.

Det verkar också som att bonusprogrammen blir mer återhållssamma i dessa tider. Tyvärr verkar det som om en del sådana program har bidragit till företags kriser.

Sent ska syndarna vakna!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 27 januari, 2009, i Fackliga frågor. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Hej Göran,
    vill bara försäkra att vi i Ölkultur har fryst våra styrelsearvoden. De ligger på noll som tidigare.
    Anna

    • Jag har inget emot att människor får arvoden för det arbete man gör. Lägger man mycket tid och om uppdraget innebär stort ansvar ska man självklart kunna få arvode för uppdraget. Problemet är väl bara det att i vissa fall har arvodena tappat all förankring med verkligheten.

      Jag hoppas att Ölkultur så småningom kommer i en situation att något arvode kan betalas för det arbete som görs i styrelsen.

%d bloggare gillar detta: