Överklassen förnekar sig inte


Den moderate ledamoten i Sveriges riksdag, Walburga Habsburg Douglas, har fått en insändare publicerad i Eskilstuna-Kuriren.

Hon frågar sig om facket klarar konkurrensen med regeringens skattesänkningar. Hon gissar att jobbskatteavdraget ger mer pengar till löntagarna detta år än vad facken kan förhandla fram i löneökningar.

Det är möjligt att hon har rätt 2009. Hon kanske inte har märkt att arbetsmarknaden gått in i en kraftig lågkonjuktur. Hon kanske till och med menar att facken ska kasta allt samhällsansvar överbord och till varje pris få fram löneökningar som kan matcha regeringens förslag till skattesänkningar.

Hon kanske heller inte har förstått att vi är på väg mot ett kraftigt underskott i statens budget. Hon kanske menar att regeringen varje år ska sänka skatterna för att konkurrera med de fackliga organisationernas strävanden.

Damen resonerar väl förstås efter bästa förstånd och egna erfarenheter. Det är väl ingen som tror att överklassen har den bästa uppfattningen om verkligheten?

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 21 januari, 2009, i Blandade funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Överklassen förnekar sig inte.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: