Ligger svenska ministrar i lä?


I en artikel på DN:s hemsida jämförs den svenska regeringens akademiska meriter med den tillträdande Obama-regeringen.

Nu vet jag inte syftet med artikeln. Men det förekommer ibland diskussioner där det anses att det behövs mer av expertkunskaper i den politiska ledningen. Nu sägs det i och för sig i DN:s artikel att många svenska politiker tillägnar sig kunskaper på alternativa vis (erfarenhet av arbete inom näringslivet, fackliga och andra utbildningar etc).

Jag anser att det är viktigt att politiker har med sig många olika typer av erfarenheter och kunskaper. Det får inte bli som så att det är ett krav att man måste ha akademisk skolning för att få tillträda högre politiska poster. Som politiker är det viktiga vad man vill med det politiska uppdraget – inte vad man har för skolning.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 december, 2008, i Blandade funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Ligger svenska ministrar i lä?.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: