Mordcirkeln rullar på


Läste idag att Israel gått till flygofffensiv mot Hamas och att många personer har dödats (över 100 verkar det som). Det är väl bara en tidsfråga innan den israeliska armén åter går till markoffensiv mot Hamas ställningar. Snart är det åter dags att läsa om civila dödsoffer på bägge sidor varefter hämnd möts av hämnd i en oändlig cirkel av våld.

Det verkar som om ingen sida kan klara av att bli den första som backar tillbaka. Det är alltför många ledare och makthavare som har behov av att visa styrka gentemot sina anhängare och förmenta sådana. Självklart har staten Israel (tillsammans med sina gynnare) stort ansvar för den uppkomna situationen.

Israel måste låta den palestinska ekonomin få växa fram. Så länge människor lever i fattigdom och så länge man låter en korrumperad internt palestinsk maktelit få frottera i denna situation kommer ingen förbättring att ske.

Israel måste backa tillbaka och att låta den palestinska befolkningen få skapa sin egen framtid. Omvärlden måste börja ställa krav på bägge sidor i denna konflikt. Den har pågått allt för länge för att de själva ska kunna ta de rätta stegen framåt. Allt för mycket ont blod har spillts på bägge sidor!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 27 december, 2008, i Blandade funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Mordcirkeln rullar på.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: