AB Pythagoras


I höstas fick jag möjlighet att överta ett större antal böcker av min kollega Helena Burén. En av de böcker jag lade vantarna på heter ”AB Pythagoras – En verkstadsindustri och kulturmiljö i Norrtälje”.

Företaget AB Pythagoras tillverkade en gång i tiden tändkulemotorer. Produkterna exporterades till många länder på vårt klot. Företaget drabbades dock av konjunktursvängningar och dåliga tider. Verksamheten tynade sakta bort. Det som blev kvar är en helt unik verkstadsmiljö från tidigt 1900-tal.

Boken beskriver kort företagets historia och hur lokalerna till slut kunde bevaras och renoveras. Idag finns ett levande industrimuseum som jag rekommenderar dig att besöka.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 27 december, 2008, i Litteratur jag läst. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för AB Pythagoras.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: