Annandag i Österlen


Idag var jag med om en rundtur i Österlen i samband med att vi skulle fylla på förråden av matvaror. Vår första anhalt var Stenshuvud. Det närmsta ett berg man kan kommma i dessa trakter. Vi gick ut i naturen och hamnade så småningom omkring 90 meter över havsnivån. Jag tog några bilder av utsikten – varav ett exempel nedan.

Utsikt från Stenshuvud

Härefter gick färden vidare till Kivik för ett snabbt besök vid den så kallade Kungagraven därstädes. Vi lämnade bilen och jag tog några bilder. Graven är riktigt stor. Den härstammar tydligen från bronsålderstid. Efter detta besök gick färden till den lokala ICA-butiken för proviantering.

På väg tillbaka till torpet besöktes Haväng som ligger nära Ravlunda skjutfält. Här gick på sandstränder som sommartid är fulla av turister. Nu var det betydligt mera kylslaget och alls inte lika inbjudande – om än en vacker plats att besöka.

Vid återkomsten till torpet väntade nygräddade fattiga riddare. Det satt fint kan jag säga.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 26 december, 2008, i Blandade funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Annandag i Österlen.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: