A-lotterierna använder arbetskraft utan avtal


Aftonbladet rapporterar idag att det socialdemokratiska ”A-lotterierna” under ett antal år har anlitat ett företag som saknar kollektivavtal. Enligt artikeln handlar det om ett telemarketingföretag som inte tvekar att skicka hem personal som man anser inte säljer tillräckligt bra. Tidningen har intervjuat ”Jens”  som säger att …

Ofta får man en timme eller två på sig, sedan blir man hemskickad om man inte säljer.

Jag är djupt beklämd över att A-lotterierna inte tvekar över att använda kollektivavtalslösa företag. Det borde vara självklart att, en organisation så nära kopplad till Socialdemokraterna, vinnlägger sig om att anlita sådana företag som omfattas av kollektivavtal. A-lotterierna har i detta fall begått ett ordentligt självmål eftersom det handlar om en långvarig affärsrelation.

Jag utgår ifrån att partiledningen kommer att utfärda direktiv om att avsluta affärsrelationer med sådana företag som saknar kollektivavtal. Det kommer säkert att ske enstaka misstag men när det gäller längre affärsrelationer ska huvudregeln vara att endast anlita företag som har kollektivavtal.

Länkar: Aftonbladet, Arbetet, dn.se, SVT, dagens arena, Ekot, Aftonbladet

Andra som skrivit: Peter Högberg, Peter Johansson, Martin Moberg, Den sjätte mannen

About these ads

Om Göran Johansson

Medelålders överviktig man. Ombudsman på IF Metall Mälardalen.

Publicerat på 26 november, 2012, i Fackliga frågor, Socialdemokrati och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentering avstängd.

Kommentarer inaktiverade.

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 683 andra följare

%d bloggers like this: