Borgs överskottsmål är absurt


… är en krönika/analys skriven av Per Lindvall i SvD Näringsliv. Per kritiserar den rådande ekonomisk-politiska dogmen att stater måste strama åt sin ekonomi för att komma till ordning och reda. Per skriver …

Patentmedicinen åtstramning har bara gjort den brittiske patienten sämre, liksom även grannen Irland, trots att landet hyllats för sin djärva dosering. Även i de andra nödställda euroländerna Grekland, Spanien, Portugal och Italien så är det uppenbart att budgetåtstramningar inte är lösningen på deras problem.

Han menar att värst i denna klass är Sverige eftersom man prioriterar att spara i ladorna trots hög arbetslöshet och att det finns stora investeringsbehov i den svenska infrastrukturen.

Läs själv!

About these ads

Om Göran Johansson

Medelålders överviktig man. Ombudsman på IF Metall Mälardalen.

Publicerat på 25 maj, 2012, i Politiska funderingar och märkt . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Leif Andersson

    Frågan är bara hur kul det är för kommande generationer att ta den framtida räkningen? Faktum är att Sverige fortfarande har en stor statsskuld även om man har visst överskott i budgeten numera.

    Personligen anser jag att Sveriges största problem handlar om att så extremt gynna privatlån och missgynna privatsparande. Att ha en befolkning där så många lever på krediter och små marginaler är inte hälsosamt.

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 684 andra följare

%d bloggers like this: